četrtek, 8. marec 2012

A tribute to... vsem nam, drage dame

Danes sem samo ženska.
Ne partnerka, ne sestra, hčerka, vnukinja in vse tisto kar je ženska še lahko. Danes sem samo še eno tistih čudovitih bitij. Mnogo jih poznam. Nekatere močne in neporažene, druge krhke in zlomljene. Nekatere izgubljene in nesrečne. Pa takšne z veliko pozitivne energije. Trpeče. Drzne. Vse od njih pa lepe. Vsaka na svoj način nosi v sebi ali na sebi nekaj kar je čudovito in samo njeno in popolnoma drugačno. Edinstveno.
Bitja z dušo, tako krhko, da je včasih prav boleče naivna in verjame vsem lepim besedam, tudi če nekje globoko v sebi ve, da niso popolnoma resnične. Takšno, ki strmo pada, kadar ve, da ji bo zadana bolečina. In se hitro pobira, kadar ugotovi, da ni druge poti od tam kjer je.
Ženske smo, na nek način čarobna bitja. Nekatere, tiste najlepše so skoraj vilinske. S prefinjenimi gibi. Druge, tiste, ki navzven ne kažejo takšne elegance so lepe na svoj način.
Vsaka od nas je najlepša, ko ljubi. Takrat imamo v očeh prav poseben sijaj. Čaroben. Takrat smo skoraj vsemogočne.

Lepo je biti ženska. In danes drage dame (čeprav načeloma ne maram takšnih "praznikov"), se pustite še malo bolj razvajati. Dovolite si kakšno malo čarovnijo, ki je na kakšen navaden dan ne bi dopustile. Spijte kakšen kozarec na vse nas. Privoščite si kos čokolade več, ker zaradi tega ne boste nič manj lepe. In, pustite vendar vse tisto, kar same na sebi vidite kot napako, drugi tega sploh ne opazijo.

Moški pa... imejte nas radi in ne skoparite s komplimenti, ker se vsako jutro trudimo biti najlepše, veliko zase, malo pa tudi zaradi vas. Pa ne pozabite, da imamo zelo rade, da nas vsaj včasih malo razvajate. What goes around, comes around, veste. ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar